Yangın kapıları kullanım meydanına nazaran, rengine bakarak ya da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan paradigma sınıflandırması süflidaki gibidir
Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanoğluın emin ve hızlı bir şekilde tahliye edilmesi esenlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın serlangıcından itibaren geçen 3 dakikalık müddet içre hikâye yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Yeniden yalnızca 6 dakikalık gücük bir sürede ortamın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşatır yangın olumsuzluklarıyla strüktürların dâhilindeki merdivenler kullanılamaz bir hal alır. Böylelikle kuruluşlardan çıkış imkânsız olabilir. En uz seçenek kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Sevimli kaybının en aza indirilmesi ya da büsbütün engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.
Malzeme: Yangın baplarında genellikle çelik veya bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan dayanmalidir.
Yangın ve ivedi hesap anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da tabir edilen bu düzen bazı modellerde uygun kapı koluna müşabih.
Özellikleri olarak öne çıhun en önemli nokta ise hınçe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve sırça pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kabil hırse dayanıklıdır.
Sırça yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, kadeh malzemesinden mefultır ve ekseriya çağdaş binalarda kullanılır.
Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların hariçya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı kapıya maruz isimdir.
Birinci sınıf ve dayanıklı yangın kapısı üretiminde firmamızla yarışma edebilecek yangın firması adetsı çok azdır.
Binalarda kâin yangın bapları ve anne kapıların yönı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kadar, bir odanın içindeki farklı bir göz kapısı da olur.
Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve davranışaretler kullanılır.
Örneğin, yangın merdiveni baplarının sınırlı bir yalım dayanımı süresine sahip olması yahut yangın esnasında tütün intikalini engellemesi kabilinden standartlara birebir olmaları gerekmektedir.
Bu baplar kök olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan yapmak üzere iki gruba ayrılır.
İçeriden autarı yakınlarında itildiğinde otomatik olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir kenarının kilitsiz küreksiz olması Yangın merdiveni kapısı ve dışarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.
Bina çıkışlarında kullanılan baplar davranışlevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği kucakin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu mideeride sarılmış kalabilir.